Twee vrouwen praten met elkaar in het X-gebouw

Windesheim in Dialoog

Zoekt u een inhoudelijke samenwerkingspartner voor het opzetten van een activiteit? Dan is Windesheim in Dialoog de juiste plek voor u.

Windesheim in Dialoog verzorgt programma’s die maatschappelijke impact en persoonlijke bewustwording creëren. Wij organiseren dialogen, debatten, lezingen, (mini)conferenties, gesprekken en netwerkbijeenkomsten over maatschappelijk vraagstukken.

Actualiteit

De activiteiten van Windesheim in Dialoog hebben veelal een vaste werkwijze en frequentie. Daarnaast spelen we in op de actualiteit en gaan we graag in op verzoeken tot samenwerking. Wij nemen de ruimte voor maatwerk en faciliteren de ontwikkeling van nieuwe programma’s. De activiteiten van Windesheim in Dialoog zijn bedoeld voor inwoners van de regio’s Zwolle en Almere, professionals uit (regionale) organisaties en medewerkers/studenten van Windesheim Zwolle en Windesheim Flevoland.

Wat biedt Windesheim in Dialoog?

Er zijn goede redenen om samen met Windesheim in Dialoog een activiteit op touw te zetten.

Kennis en inhoud

Samenwerken met Windesheim in Dialoog betekent dat u toegang krijgt tot de kennis van de opleidingen en kenniscentra van Windesheim. Daarnaast biedt Windesheim in Dialoog inhoud en creativiteit. We zetten een idee, thema of vraagstuk om naar een inhoudelijk programma.

Netwerk en podium

Windesheim in Dialoog beschikt over een uitgebreid netwerk waarvan u de vruchten plukt. Zo is ons programma Peper&Zout – waar mensen in gesprek gaan over een bepaald thema – uitermate geschikt als netwerkgelegenheid met inhoud. Windesheim in Dialoog biedt ook een podium waarop u uw kennis en inhoud voor het voetlicht kunt brengen.

Organisatie van A-Z

De organisatie van een activiteit kunt u desgewenst van A tot Z aan ons toevertrouwen. Zo halen wij de waarden achter een onderwerp naar boven, geven we het programma vorm en benaderen we geschikte en interessante sprekers. Dit alles stemmen we natuurlijk af met onze samenwerkingspartners.

Neem contact op met Windesheim in Dialoog

Succesvolle samenwerkingen

Windesheim in Dialoog werkt samen met interne en externe partners bij het organiseren van maatschappelijke impact. In cocreatie geven we de inhoud van een programma vorm. Onze interne partners zijn studenten, opleidingen en kenniscentra. Onze externe partners zijn (lokale) organisaties en instellingen, overheden en bedrijven.

Hieronder worden enkele succesvolle samenwerkingen uitgelicht.

Peper&Zout

Het publiek van een Peper&ZoutAl sinds 2008 organiseert Windesheim in Dialoog met vaste samenwerkingspartner dagblad de Stentor smaakmakende gesprekken over uiteenlopende thema’s onder de noemer Peper&Zout. Harold de Haan – chef regioredactie van de Stentor en medeorganisator van Peper&Zout – over de samenwerking:

“Windesheim in Dialoog heeft toegang tot de kennis van de lectoraten en speelt een verbindende rol tussen mensen en onderwerpen. Daardoor kunnen we in debat thema’s behandelen die we alleen niet op de planken hadden kunnen brengen. De combinatie van de kennis van Windesheim en de kracht van het medium maakt Peper&Zout tot een sterk concept. Over onze samenwerking ben ik erg tevreden, we hebben een prettige, geoliede werkwijze. We zijn betrouwbare partners van elkaar en dat geeft een stevige basis aan een krachtige samenwerking.”

Windesheim in Dialoog organiseert Peper&Zout soms met een tweede samenwerkingspartner, zoals met de rechtbank Overijssel voor de editie ‘Transparantie in de rechtspraak’. Het publiek ging in gesprek met onder meer Sylvia Taalman (rechter bij rechtbank Overijssel) en Ron Gravendeel (officier van justitie).

Bekijk een filmpje over Peper&Zout
Bekijk het totaaloverzicht van sprekers en thema's

Generatiegesprek

Deelnemers generatiegesprek aan het werk aan tafelIn samenwerking met andere partijen organiseert Windesheim in Dialoog geregeld generatiegesprekken. Zo organiseerden wij met de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB) onder andere het generatiegesprek Groen&Grijs. Studenten van Windesheim en PCOB-leden gingen aan de hand van een aantal stellingen met elkaar in gesprek. Het doel: stereotype vooroordelen onderzoeken en hopelijk ontzenuwen, zoals 'ouderen zijn saaie, pessimistische klagers'.

Bekijk het filmpje over Groen&Grijs

KennisCafé Almere

Twee gasten in gesprek tijdens KennisCaféVanuit Windesheim Flevoland organiseren we sinds 2010 KennisCafé Almere met de vaste samenwerkingspartners Nieuwe Bibliotheek, CAH Vilentum en Open Universiteit. De thema’s wisselen en sprekers krijgen een podium voor hun vakgebied.

Lees meer over het KennisCafé Almere

Lees meer over de activiteiten van Windesheim in Dialoog