Learning Flows

Een werkplek waarbinnen leren en ontwikkelen onderdeel zijn van het primaire proces? Wij creëren deze leercultuur graag samen met en voor jouw organisatie.

Steeds bijblijven in wat het (werkende) leven van je verlangt, vraagt om een Leven Lang Ontwikkelen. De eerste verantwoordelijkheid ligt hiervoor bij het individu, maar de organisatie zou de ideale learning community kunnen zijn, waar volop ruimte is voor persoonlijke en collectieve ontwikkeling. Een dergelijke dynamische, innovatieve leercultuur komt de innovatiekracht van de medewerker én de organisatie ten goede. Wij weten dat als geen ander! Onze kennis en ons netwerk delen wij graag met jou en jouw organisatie middels ons concept Learning Flows.

Learning flows; duurzaam ontwikkelen in leergolven 

We brengen méér dan integrale kennis. We gaan als strategisch partner concreet aan de slag met en binnen jouw organisatie om te komen tot een duurzame leercultuur en beginnen bij wat er al wél aanwezig is. Uiteraard leggen we hierbij verbanden met de core business en voor de organisatie relevante thema’s (bijv. lean, finance & control of management). Het lectoraat Leven Lang Ontwikkelen ondersteunt ons daarbij. De learning community waarbinnen theoretische kennis, onderzoek en voorbeelden uit de praktijk elkaar vermenigvuldigen, is ook voor jou toegankelijk. 

Learning Flows: onze werkwijze

Het creëren van een leercultuur is maatwerk en een geduldige zaak. Altijd. Daarom is een eerste verkenning van de organisatie de eerste stap van elk Learning Flows traject. Wat is hier aan de hand? Wat is er al aanwezig? Wat is hier nodig? Tijdens deze verkenning nemen we je mee in onze filosofie, succesfactoren voor een leercultuur en wat dit jouw organisatie kan bieden. De verkenning laat ook zien wat de mogelijke vervolgstappen zijn. Hierna is de keuze aan jou. Ons doel is de organisatie verder brengen op het gebied van leren en ontwikkelen. 

Is Learning Flows te veelomvattend voor jouw organisatie? We bieden ook losse interventies om leren en ontwikkelen binnen organisaties te bevorderen. Andere uitdagingen ten aanzien van de organisatiecultuur? We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek. 

Meer weten?

Lees de whitepaper over succesfactoren voor een leercultuur of neem contact op met Gijs jan van Heusden, onze accountmanager.

Gijs Jan van Heusden

Gijs-Jan van Heusden
Accountmanager

Tel (088) 469 99 17
E-mail gj.van.heusden@windesheim.nl