Docent worden? Wil je (weer) voor de klas staan? Bekijk de post-hbo-, duale- en deeltijdopleidingen van hogeschool Windesheim.

Educatie

Raadpleeg ons als u specifieke ontwikkelings- of opleidingsvragen heeft.

U bent bij ons aan het goede adres voor taalonderwijs, reken-wiskundeonderwijs, managementopleidingen, schoolontwikkeling, vakbekwaamheid en pedagogisch-didactische vaardigheden.

Bekijk ook ons vaste opleidingsaanbod van cursussen en trainingen

Ons aanbod

Onze  trainingen, coaching en cursussen op maat richten zich op een specifiek gebied van de ontwikkeling van uw schoolorganisatie. Zijn er mogelijk veranderingen binnen uw organisatie en team en ontbreken er kwaliteiten en competenties? Met u kijken we hoe we de aanwezige competenties versterken en stippelen we een traject uit. Geheel op maat, waarbij u de regie houdt. Het eindresultaat levert een aanpak op die écht werkt omdat hij op uw situatie is toegespitst.

Voor wie

Wij bieden deze maatwerktrajecten voor instellingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, de beroeps- en volwasseneneducatie of het speciaal onderwijs. Met organisatieadvies, trainingen, cursussen en procesbegeleiding op maat ondersteunen wij managers, (school-)organisaties en (docenten-)teams. Daarbij kijken we naar de ontwikkelingsmogelijkheden van de schoolorganisatie en het team, maar ook naar die van de individuele medewerker. De activiteiten richten zich op leerprocessen, leerinhouden, school- en organisatieontwikkeling en coaching.

Kop en staart aan traject

Een maatwerktraject begint altijd met een oriënterend gesprek. Hierin analyseren we zorgvuldig uw scholingsvraag. Vanuit een mensgerichte aanpak kijken we naar de doelen die u met uw organisatie voor ogen heeft en naar de aanwezige competenties binnen uw team om dit te kunnen realiseren. Samen met u zetten we onderwijsvernieuwingen in gang, begeleiden dit proces, motiveren en inspireren we uw team en zorgen we voor een goede implementatie. Het resultaat is blijvend en werkbaar.

Uw doel voor ogen

Onze ervaren consultants en adviseurs zijn betrokken bij de doelstelling van uw organisatie. Met een duidelijke visie op onderwijs en didactiek richten zij zich op uw doel. Door hun organisatiesensitiviteit, analytisch vermogen en betrokkenheid geven zij op een integere manier uw doelstelling samen met u vorm. Op een creatieve manier zoeken zij naar praktische oplossingen en weten ze waar het inhoudelijk om draait.

Waar en wanneer?

De planning van de maatwerktrajecten vindt plaats in overleg met u. Zo kunt u het programma afstemmen op uw eigen onderwijsorganisatie. De cursussen en trainingen vinden plaats in één van de lokalen bij Windesheim, bij u of op een geschikte externe locatie.

Nieuw: Serious Play: 'Bouw' je team

Iedereen werkt binnen een team en maakt deel uit van een team. In deze workshop ga je als team aan de slag. Ideaal voor als je samen in een project gaat werken of samen teamdoelen moet realiseren hebt. Tijdens de workshop maak jij letterlijk een bouwwerk! Aan de hand van de bouwsels worden verhalen gedeeld en leer je elkaars krachten kennen. Niet geheel onbelangrijk binnen teams. Deze krachten zijn te koppelen aan competenties. Door te weten wie over welke competenties beschikt kan de transfer naar de eigen werksituatie gemaakt worden. De workshop stimuleert creatief denken en zorgt dat iedereen zijn bijdrage levert. 

Duur: 3 uren
Locatie: Windesheim of incompany
Aantal: opgave per team (4 - 12 personen)
Doelstelling: op een leuke wijze talenten binnen een team ontdekken en op positieve wijze benutten

Meer weten?

Neem contact op met onze accountmanager Emile Schütte via tel. 088-469 79 38 of e-mail ega.schutte@windesheim.nl.