Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
25 apr

Congres Financieel professional van de Toekomst

 • Zwolle
 • 14.00 uur - 18.00 uur
 • Gratis
Banner image

Meld je aan

voor het congres Financieel professional van de Toekomst
Home(opent in nieuw tabblad) / Congres Financieel professional van de Toekomst

Congres Financieel professional van de Toekomst

Op donderdag 25 april 2024 vindt de tweede editie van het congres ‘Financieel professional van de Toekomst’ plaats op de campus van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Dit keer met het thema: 'Ben jij een gamechanger in finance?!'

Gamechangers in finance stimuleren een positieve verandering, zijn innovatief, lopen voorop èn zijn een voorbeeld in de financiële sector. Tijdens ons congres kom je meer te weten over de gamechanger die technologie omarmt, de toepassing van artificial intellegence heel normaal vindt en zijn (soft) skills goed heeft ontwikkeld. 

Hoe kom je tot economische veerkracht en ben je als financial in staat om economische tegenwind om te buigen en te komen tot duurzame innovatie en welke skills heb je hiervoor nodig om dit te realiseren? 

Wil je antwoord op deze vraag? Kom dan naar ons congres op 25 april. We starten de dag met een inspirerende keynote van Bart Ras. Bart geeft ons de sleutel om tot economische veerkracht te komen. Hierna bieden wij jou een gevarieerd programma van workshops op het gebied van technologie, data, sustainability en (soft) skills aan. Uiteraard sluiten we af met een gezamenlijke borrel om elkaar te ontmoeten.

Programma

Tijd Activiteit Onderwerp
13.30-14.00 uur                                Ontvangst  
14.00-14.45 uur        Keynote Bart Ras

Ontdek de sleutel tot economische veerkracht:
hoe het MKB economische tegenwind kan ombuigen naar productiviteits-, omzet- en winstgroei

15.00-15.45 uur

en

16.00-16.45 uur
Workshops (ronde 1 & 2)                                                          Workshops
 • Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)
 • Economische groei in Nederland
 • Ondernemerschap voor een betere wereld
 • No code voor data workflows
 • Wat iedere future-proof financial van AI moet weten
 • Let's get some time back. Hands-on AI workshop
 • De impact van de CSRD op de soft skills van de financial
 • Adviesvaardigheden voor de finance professional
17.00-17.15 uur Plenaire afsluiting  
17.15-18.00 uur Borrel, meet & greet  

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Keynote Bart Ras

Workshops

*Bij deelname aan het congres ontvang je na afloop een boek naar keuze:

Algemene economie in een duurzame samenleving, Wim Hulleman

Boeken over algemene economie gaan meestal meer over de omvang van de productie dan over de verdeling of de duurzaamheid ervan. Schaarste – een tekort aan middelen ten opzichte van onze behoeften – is nu eenmaal het kernprobleem van de economie. Productiegroei kan die schaarste verminderen. Door productiegroei leven we nu veel langer dan vroeger en zijn we rijker, veiliger, slimmer en gezonder dan ooit. Maar diezelfde productiegroei botst op planetaire grenzen. Klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en vervuiling bedreigen een leefbare aarde. Schaarste aan natuur is de nieuwe schaarste! Algemene economie in een duurzame samenleving geeft daarom niet alleen een overzicht van het vak algemene economie, maar het besteedt ook uitvoerig aandacht aan de ecologische en maatschappelijke uitdagingen van onze tijd, zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies, (kansen)ongelijkheid en een instabiele financiële sector.

 

BIV in praktijk: beoordelen en ontwerpen van bestuurlijke informatieverzorging voor studie en beroep, Jon Bergsma

BIV in praktijk behandelt in vier delen het beoordelen en ontwerpen van de bestuurlijke informatieverzorging voor de meest voorkomende processen en typen organisaties. 

Door middel van het gebruik van onderzoeksresultaten krijgt de gebruiker een beeld van de praktijk van de toepassing van de basisconcepten van het vak bestuurlijke informatieverzorging dat tegenwoordig door de CEA ook wordt aangeduid als ICAIS (Internal Control & Accounting Information Systems). 

 

 

*Zolang de voorraad strekt.

Tijd, locatie en kosten

Het congres Financieel professional van de Toekomst vindt plaats van 14.00 tot 18.00 uur op de campus van Windesheim in Zwolle. Deelname is gratis.

In deze periode van het jaar is het vrij druk op de campus, we adviseren je dan ook om met het openbaar vervoer te komen of wellicht op de fiets als dat mogelijk is. Kom je toch met de auto? Houd dan rekening met extra tijd voor parkeren.

Routebeschrijving

Aanmelden & afmelden

Aanmelden workshops
Bij binnenkomst kun je je inschrijven voor de verschillende workshops van het congres 'Financieel professional van de Toekomst'.

Afmelden
Wij houden rekening met je komst! Kun je helaas toch niet komen? Dan stellen wij het zeer op prijs als je ons dat tijdig laat weten zodat wij de catering hier op kunnen aanpassen.
Dit kan via dit mailadres: bmr-llo-fi@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad).

Meer informatie

 

Voor inhoudelijke vragen over het congres 'Financieel professional van de Toekomst' kun je contact opnemen met Arthur Weynschenk via a.weynschenk@windesheim.nl (opent in nieuw tabblad)of 088 4699380. 

Voor praktische vragen kun je contact opnemen via bmr-llo-fi@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Delen via: