Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
27 mrt

Patient Journey OGGZ en Bemoeizorg

  • Zwolle
  • 12.30 uur - 17.00 uur
  • Gratis

Meld je aan

voor dit event
Home(opent in nieuw tabblad) / Patient Journey OGGZ en Bemoeizorg

Op maandag 27 maart organiseert het Patient Journey Network in samenwerking met hogeschool Windesheim en Team VIA in Zwolle de Patient Journey. Het Patient Journey Network is gericht op het verbeteren van het fysiek en sociaal welzijn van de mens. Dit doen we door het faciliteren van samenwerking en verbinding tussen de diverse spelers binnen de sector van zorg en welzijn.

Programma

Tijdens deze Patient Journey doorlopen en analyseren we met een groep enthousiaste professionals het pad van een patiënt die bekend is bij een bemoeizorg-team (ook wel Openbare Geestelijke Gezondheidszorg). Een bemoeizorg-team benadert mensen die uit zichzelf geen hulp vragen of accepteren, maar wel hulp nodig hebben. Je kunt hierbij denken aan problemen op sociaal- en maatschappelijk gebied zoals schulden, maar ook aan psychische problematiek en verslaving. Naast diverse zorg- en welzijnsprofessionals heeft de politie ook een belangrijke rol binnen deze doelgroep. 

We bekijken tijdens de sessie de gehele zorgketen waarin de zorgprofessional een specifieke functie en rol vervult. Aan de hand van reële en herkenbare casuïstiek brengen we met elkaar in kaart met welke organisaties deze patiënt te maken krijgt. Vervolgens focussen we ons op hoe we dat in de toekomst samen nog beter kunnen doen. Het Patient Journey Network initieert en faciliteert hierbij verbetervoorstellen op basis van deze uitwerking. Denk bijvoorbeeld aan het formuleren van een verbetervoorstel waarbij verschillende spelers en studenten betrokken zijn.  

Kortom, lijkt het jou interessant en uitdagend om samen deze reis te doorlopen? 
Noteer de datum in je agenda en meld je aan(opent in nieuw tabblad) voor dit gratis event.

Voor wie

Zorg- en welzijnsprofessionals uit de OGGZ en bemoeizorg, (wijk)verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, zorgprofessionals vanuit het domein social work, wijkagenten, docenten en studenten. 

Locatie en tijd

Het event vindt plaats op hogeschool Windesheim Zwolle op maandag 27 maart van 12:30 uur tot 17:00 uur.

Aanmelden

Via deze aankondiging stellen we je graag op de hoogte. Ongeveer een maand van tevoren versturen we het definitieve programma met meer gedetailleerde informatie. Er is plaats voor ca. 50 deelnemers. Mocht je je willen aanmelden dan kan dat via:

Aanmelden(opent in nieuw tabblad)

Meer weten?

Interesse om in de toekomst ook een Patiënt Journey te organiseren? Het Patiënt Journey Network kan daarbij ondersteunen. Neem vrijblijvend contact met ons op via patientjourney@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)
 

Privacystatement

Delen via: