Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
20 apr

Netwerkbijeenkomst voor V(S)O, MBO en HBO

  • Zwolle
  • 12.00 uur - 17.30 uur
  • Gratis

Meld je aan

voor de netwerkbijeenkomst
Home(opent in nieuw tabblad) / Netwerkbijeenkomst V(S)O MBO HBO

Op donderdag 20 april van 12.00 tot 17.30 uur ben je van harte welkom bij de netwerkbijeenkomst V(S)O-MBO-HBO met de thema’s Kansengelijkheid en de doorlopende begeleidingslijn.  

Empoweren op het gebied van kansengelijkheid, Loopbaan Oriëntatie Begeleiding (LOB) en succesvol studeren aan het hbo waren kernpunten tijdens de vorige bijeenkomst. Op 20 april geven we hier een vervolg aan.

Deze editie van de halfjaarlijkse netwerkbijeenkomst heeft zeven verschillende infosessies gericht op vo, mbo, hbo en het speciaal onderwijs. Je kunt twee verschillende sessies kiezen. Of je nu docent, begeleider, teamleider of adviseur bent, er is voor elk wat wils!

Gedurende de dag zijn studenten aanwezig om hun ervaringen te delen en om vragen te beantwoorden. Daarnaast gaan we graag met elkaar in gesprek over de laatste ontwikkelingen in het onderwijs tijdens de netwerkborrel.

Programma

Na de lunch opent Herman Beekelaar de dag met aansluitend de eerste inspirerende keynote door Özcan ‘Eus’ Akyol. Vervolgens zijn er twee rondes met verschillende infosessies, verzorgd door diverse mensen binnen het onderwijs. Na de infosessies volgt een plenaire afsluiting met een zeer inspirerende keynote door Karim Amghar. Naderhand is er ruimte om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

12.00 - 12.45 uur Lunch
12.45 - 13.00 uur Opening door de dagvoorzitter Herman Beekelaar
13.00 - 13.45 uur Keynote Özcan ‘Eus’ Akyol
13.45 - 13.50 uur Inleiding infosessies
13.50 - 14.15 uur Pauze
14.15 - 15.00 uur Infosessie ronde 1
15.00 - 15.15 uur Pauze
15.15 - 16.00 uur Infosessie ronde 2
16.05 - 17.00 uur Keynote Karim Amghar
17.00 - 17.30 uur Netwerkborrel

Keynotes

Özcan Akyol

Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, is een Nederlandse schrijver en presentator. Hij groeide op in een gastarbeidersgezin met twee analfabete ouders. Hij moest om die reden, samen met zijn twee broers, al heel jong zelfredzaam zijn. Er was sprake van parentificatie. Op school ervoer hij de grote kloof tussen zijn binnenwereld en de buitenwereld. In het onderwijs stuitte hij telkens op onbegrip. Eus geeft regelmatig lezingen op middelbare scholen en nu hij zelf vader is, ziet hij dat vastgeroeste patronen en structuren in het onderwijs niet helemaal zijn verdwenen. Hij komt daarover vertellen tijdens zijn keynote. Het belooft een inspirerend verhaal te worden vol nieuwe inzichten.

Özcan ‘Eus’ Akyol is schrijver, columnist, radio- en tv-presentator, en oud-student van Windesheim.

Karim Amghar

Zie mij, hoor mij! Dat is wat studenten/leerlingen roepen die te maken krijgen met de nadelige gevolgen van kansenongelijkheid. Want kansenongelijkheid is een meerkoppig monster. Hoe dat werkt, hoe het ontstaat, welke gevolgen het heeft en wat we eraan moeten doen, wordt in deze keynote op een overrompelende wijze aan de orde gesteld door Karim.

Karim Amghar is onderwijsprofessional, docent, schrijver, programmamaker en tv-presentator.

Inhoud programma

Delen via: