Student Pabo met jonge kids

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Pabo in voltijd

Op de Pabo leer je hoe je anderen iets leert. Iets voor jou? Kies voor de Lerarenopleiding Basisonderwijs en stap in de wereld van lesgeven.

Pabo: laat je uitdagen in je rol als leraar

Op de Pabo weten we dat van jou straks veel wordt gevraagd. We leiden je aan onze Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) daarom breed op en leggen de basis waarmee jij aan de slag kunt. Je zult je als leraar basisonderwijs wel altijd moeten ontwikkelen. Belangrijk is dat je je nieuwsgierig en kritisch opstelt en je laat uitdagen in je rol als leraar. Ga jij dit aan?

Inhoud Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Pabo, vakdocent of Teachers College?

Heb je ambitie, wil je later lesgeven, maar twijfel je nog tussen Pabo of voortgezet onderwijs? Oriënteer je dan naast de Pabo ook op het Teachers College. Je wordt opgeleid tot ‘teacher artist’: een creatief en inspirerend voorbeeld voor de leerlingen die jij straks lesgeeft. De studie wordt in Almere aangeboden en is nu naast de Pabo ook in Zwolle te volgen.

Oriënteer je naast Pabo op Teachers College

Pabo volgen? Let op extra toetsen

Vanaf 2015 gelden er aanvullende toelatingseisen voor de Pabo. Om toegelaten te worden tot de Pabo dien je over voldoende kennis te beschikken van de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek (wereldoriëntatie). Deze kennis heb je aan het begin van de Lerarenopleiding Basisonderwijs nodig om de Pabo met succes te kunnen afronden.

Naar de Pabo? Check toelatingseisen

‘Laat hen maar onderzoekend leren’

‘Op de Pabo leer je onderzoek te stimuleren. Laat hen maar onderzoekend leren, wordt vaak gezegd. Ik heb ontdekt dat kinderen veldwerk heel leuk vinden. Ze leren er veel door, omdat ze er zo enthousiast van worden. Stiekem veel leuker dan elke dag boeken voor je neus en die houding van leerlingen inspireert me om straks na de Pabo met hen te gaan werken!’

Lees het verhaal van Pabo'er Kelly Bakkenes