Kinderen en student spelen

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Voltijd

Op de Pabo leer je hoe je anderen iets leert. Iets voor jou? Kies voor de Lerarenopleiding Basisonderwijs en stap in de wereld van lesgeven.

Geschikt voor de Pabo?

Op de Pabo weten we dat van jou straks veel wordt gevraagd. We leiden je aan onze Lerarenopleiding Basisonderwijs daarom breed op en leggen de basis waarmee jij later aan de slag kunt. Maar je zult je als leraar basisonderwijs blijvend moeten ontwikkelen. Belangrijk is dat je je nieuwsgierig en kritisch opstelt en je laat uitdagen in je rol als leraar. Ga jij dit aan?

Meer over de Lerarenopleiding Basisonderwijs

Dubbel ambitieus: het Teachers College

Heb je ambitie, wil je later lesgeven, maar twijfel je nog tussen de Pabo of het voortgezet onderwijs? Dan is het Teachers College wellicht iets voor jou. Je wordt opgeleid tot ‘teacher artist’: een creatief en inspirerend voorbeeld voor de leerlingen die jij straks lesgeeft. De studie wordt in Almere aangeboden en is vanaf september 2016 ook in Zwolle te volgen.

Lees meer over het Teachers College

Borging kwaliteit: toelatingseisen Pabo

Vanaf 2015 gelden er aanvullende toelatingseisen voor de Pabo. Om toegelaten te worden tot de Pabo dien je over voldoende kennis te beschikken van de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek (wereldoriëntatie). Deze kennis heb je aan het begin van de Lerarenopleiding Basisonderwijs nodig om deze opleiding met succes af te ronden.

Lees meer over toelatingseisen voor de Pabo

‘Laat hen maar onderzoekend leren’

‘Op de Pabo leer je onderzoek te stimuleren. Laat hen maar onderzoekend leren, wordt vaak gezegd. Ik heb ontdekt dat kinderen veldwerk heel leuk vinden. Ze leren er veel door, omdat ze er zo enthousiast van worden. Stiekem veel leuker dan elke dag boeken voor je neus en deze instelling van leerlingen inspireert me om straks met hen te gaan werken!’

Lees het hele verhaal van Kelly Bakkenes