Zit schrijven je in het bloed en wil je je nieuwsgierigheid en liefde voor taal ontwikkelen? Volg dan onze voltijdopleiding Journalistiek. Wij leren je de fijne kneepjes van het vak.

 • In het kort

  Tijdens de opleiding leer je van alles over berichtgeving, verslaggeving, interview en context. Je leert hoe het medialandschap eruitziet en hoe je doelgroepen bedient. Ook werk je aan je journalistieke vaardigheden, zoals samenvatten, verslagleggen en het schrijven van informatieve artikelen. Een veelzijdige opleiding dus.

  Lees meer over de opleiding
 • Jouw toekomst als mediaspecialist

  Als mediaspecialist vind je telkens nieuwe, originele invalshoeken voor een verhaal. Je bent vindingrijk, een krachtige verteller en hebt een sterk beeldend vermogen. Je vindt informatie, controleert deze op waarheid en legt uit wat deze inhoudt voor de samenleving. Dit doe je bij landelijke en regionale media.

  Lees meer over het beroep
 • Veel afwisseling en praktijk

  Wat vind je hiervan? Studiereizen naar New York, Londen, Istanbul of Berlijn! Stage lopen in Zweden, Groot-Brittannië, Finland of Zuid-Afrika! Daarnaast ga je al snel tijdens de opleiding twee dagen per week werken, je vormt bijvoorbeeld met medestudenten een redactiegroep. Je leert dus veel in de praktijk.

  Lees meer over praktijk in je opleiding
 • Jeroen Stomphorst, oud-student van Windesheim: ‘Ieder medium heeft zijn eigen charme’

  ‘Aan de rand van het veld Studio Sport presenteren is natuurlijk geweldig, maar 's avonds laat in een gezellige radiostudio een uitzending maken met gasten en telefoontjes zou ik ook niet willen missen.'

  Lees wat Jeroen verder te zeggen heeft

Open dag!

Op 7 november is er weer een open dag. Welkom!