Journalistiek

Voltijd

Zoek jij het verhaal achter het verhaal? Wil je je nieuwsgierigheid nog meer prikkelen? Word vakkundig, onafhankelijk en betrouwbaar journalist.

In het kort

Tijdens de opleiding leer je van alles over berichtgeving, verslaggeving, interviewen en context. Je leert hoe het medialandschap eruitziet en hoe je doelgroepen bedient. Ook werk je aan je journalistieke vaardigheden, zoals samenvatten, verslagleggen en het schrijven van informatieve artikelen. Een veelzijdige opleiding dus.

Lees meer over de opleiding

Ondenemende studenten? Graag!

Als startende ondernemer krijg je veel ruimte bij ons. Ondernemerschap zit in veel van onze opleidingen verweven en we bieden faciliteiten voor studenten die studeren en ondernemen willen combineren.

Faciliteiten voor studentondernemers

Speciale aandacht voor freelance werk

Hoe bouw je aan een professioneel netwerk? Hoe profileer jezelf? En hoe zet je een freelancepraktijk op? Redacties van verschillende media besteden tegenwoordig veel werk uit aan freelancers. Ervaren freelancers brengen je daarom tijdens de opleiding de fijne kneepje van het freelancen bij.

Meer over praktijk in je opleiding

Jeroen Stomphorst, oud-student van Windesheim: ‘Ieder medium heeft zijn eigen charme’

‘Aan de rand van het veld Studio Sport presenteren is natuurlijk geweldig, maar 's avonds laat in een gezellige radiostudio een uitzending maken met gasten en telefoontjes zou ik ook niet willen missen.'

Lees wat Jeroen verder te zeggen heeft