Studente Journalistiek zit in kleermakerzit op de grond

Journalistiek

Voltijd

Wil je je nieuwsgierigheid achterna reizen, de werkelijkheid doorgronden en verhalen vertellen die er toe doen? Dan is Journalistiek jouw opleiding.

Creativiteit

Wat is er mooier dan je te verdiepen in verschillende onderwerpen? Mensen te mogen vragen waarom ze doen wat ze doen? Zelf nadenken hoe je je verhaal wilt vormgeven? En vervolgens je verhaal terug te vinden op internet, tv of in de krant!

Lees meer over de opleiding

Verbinding met de praktijk

Al vanaf jaar 1 heb je praktijkweken, waarin je bijvoorbeeld als een redactie werkt en samen radio en tv maakt of schrijft voor kranten. In jaar 3 ga je op stage bij een redactie of bij een startup. Dat kan in sommige gevallen ook in het buitenland. Daarnaast haal je met je medestudenten tijdens de Uitgelicht-collegetours topjournalisten naar de opleiding, die vertellen over hun ervaringen.

Lees meer over de praktijk

Wat kan je van ons verwachten?

Je krijgt persoonlijke begeleiding en er is ruimte voor eigen initiatief. We beschikken over faciliteiten die nodig zijn om de modernste (vertel)technieken toe te passen: als schrijvend en als audiovisueel expert. We hebben moderne opname-apparatuur, radio- en televisiestudio's en software voor vormgeving van magazines, websites, games en zelfs 3D-omgevingen.

Lees meer over de opleiding