Studente Journalistiek zit in kleermakerzit op de grond

Journalistiek

Voltijd

Wil je je nieuwsgierigheid achterna reizen, de werkelijkheid doorgronden en verhalen vertellen die er toe doen? Dan is Journalistiek jouw opleiding.

Crossmediale journalist

Je werkt met alle middelen; van pen tot iPhone, van microfoon tot camera, en van datajournalistiek tot storytelling. Je leert de modernste (vertel)technieken toepassen en denkt mee over de toekomst van je vak. Zo word je een vernieuwende crossmediale journalist die op elk platform in staat is zijn verhaal te vinden, te vertellen en te verspreiden. Je krijgt ook les in mobiele journalistiek; verslaggeving met de smartphone.

Lees meer over de opleiding

Ondernemende journalistiek

We zullen je praktisch voorbereiden op je rol als ondernemende, onafhankelijke, innovatieve professional die straks in dienstverband maar ook als zelfstandig freelancer kan opereren. Als startende ondernemer krijg je veel ruimte bij ons. Ondernemerschap zit in veel van onze opleidingen verweven en we bieden faciliteiten voor studenten die studeren en ondernemen willen combineren.

Faciliteiten voor studentondernemers

Constructieve journalistiek

De opleiding Journalistiek in Zwolle onderscheidt zich van andere studies Media en Journalistiek doordat we als eerste een speciale leerlijn constructieve journalistiek ontwikkelen. We leiden je op tot kritische journalist die weet wat er speelt in de wereld, die problemen aan de kaak stelt, maar ook het publiek helpt bij het nadenken over oplossingen.

Lees meer over de opleiding