Hulp bij studiekeuze

Wat is voor u nou de juiste opleiding of cursus? Wij helpen u met beslissen. Maak onze studiekeuzetest of blader door de interessegebieden.

Loopbaancoaching

Bent u op zoek bent naar nieuwe uitdaging in uw werk of loopbaan en wilt u nieuwe keuze maken? Dan kan een loopbaancoachingstraject daarbij helpen. En u antwoord geven op vragen als:
• Wat wil ik op dit moment in mijn loopbaan?
• Waar liggen mijn kwaliteiten en capaciteiten?
• Welke studie of cursus zou daar bij passen?
• Wil ik een volledige hbo-opleiding volgen of kan ik volstaan met een kortere cursus?

De loopbaancoaches van het Studiesuccescentrum van Windesheim helpen u graag bij het vinden van de antwoorden en het kiezen van een passende studie of cursus. Het Studiesuccescentrum werkt met onafhankelijke NOLOC- geregistreerde loopbaancoaches. Daarom is de begeleiding neutraal en niet bij voorbaat gericht op instroom in een opleiding of cursus van Windesheim.

Gesprekken

Tijdens het eerste gesprek bespreken we uw vragen en wensen en kijken we samen met u welke aanpak daarbij het beste past. Dit orienterende gesprek duurt maximaal een uur en is gratis en vrijblijvend. Na het gesprek krijgt u een advies voor het volgen van een individueel coachingstraject van kortere of langere duur (1 – 5 vervolggesprekken).

Werkwijze

We maken een analyse op basis van uw talenten, interesses en uw mogelijkheden. Daarbij maken wij gebruik van hulpmiddelen, zoals een waardeninventarisatie, testen of andere loopbaantools. Om een persoonlijke koers uit te kunnen stippelen, maken we bij de beroepen- en opleidingsoriëntatie gebruik van een online tool. Hiermee krijgt u toegang tot beroepen, studies, opleidingen en vacatures.

Kosten

- Eerste oriënterend gesprek: gratis
- Vervolggesprekken: € 75,- per gesprek
- Beroepskeuzetest voor een online tool: € 25,-
- Capaciteitentest: € 100,-
De betaling vindt plaats na afloop van het gesprek. U kunt alleen met pin betalen.

Waar vinden de gesprekken plaats?

De gesprekken vinden plaatst op de Campus van Windesheim Routebeschrijving

Meer weten en aanmelden?

In de flyer Studiekeuze- en loopbaancoaching kunt u meer lezen over dit traject. U kunt een afspraak maken met het Studiesuccescentrum van Windesheim:
Email: studiesuccescentrum@windesheim.nl of tel: 088- 469 91 00

Openingstijden:
Ma van 11.00 - 17.00 uur
Di, woe en do van 9.00 - 17.00 uur
Vrij van 9.00 - 16.00 uur

 

Studiekeuzetest

Om een indruk te krijgen welke opleidingen of cursussen bij u passen, kunt een studiekeuzetest doen. Na het maken van de test krijgt u een overzicht van de opleidingen en cursussen die passen bij uw interesses!

Doe de studiekeuzetest

Interessegebieden

Heeft u al een idee welke richting u wilt gaan studeren? Er zijn veel verschillende richtingen waaruit u kunt kiezen. Om het u makkelijk te maken, hebben wij alle opleidingen en cursussen ingedeeld in interessegebieden. Onze interessegebieden zijn: