Kinderen en student spelen>

Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Voltijd

Houd jij ervan anderen iets te leren? Kies dan voor de Lerarenopleiding Basisonderwijs en bereid je voor op een loopbaan in het onderwijs.

Geschikt voor de Pabo?

Van jou als leerkracht wordt straks veel gevraagd. Je staat voor de klas en werkt veel samen. We leiden je aan de Pabo daarom breed op en leggen de basis waarmee jij straks aan de slag kunt. Maar je zult je als leraar blijvend moeten ontwikkelen. Belangrijk is dat je je nieuwsgierig en kritisch opstelt en je laat uitdagen in je rol als leraar. Ga jij de uitdaging aan?

Meer over de Lerarenopleiding Basisonderwijs

Dubbel ambitieus: het Teachers College

Heb je ambitie, wil je later lesgeven, maar heb je de keuze tussen basis- of voortgezet onderwijs nog niet gemaakt? Dan is het Teachers College wellicht iets voor jou. De nieuwe opleiding leidt je op tot ‘teacher artist’: een creatief en inspirerend voorbeeld voor de leerlingen die jij straks lesgeeft. Dit onderwijsconcept wordt sinds 2015 op de locatie Almere aangeboden.

Meer lezen over deze opleiding? Bekijk de flyer

Borging kwaliteit: extra toelatingseisen

Vanaf 2015 gelden er aanvullende toelatingseisen voor de Pabo. Om toegelaten te worden dien je over voldoende kennis te beschikken van vakken op het vlak van wereldoriëntatie: aardrijkskunde, natuur & techniek en geschiedenis. Deze kennis heb je aan het begin van de Lerarenopleiding Basisonderwijs nodig om de studie met succes af te ronden.

Lees meer over de toelatingseisen

‘Laat hen maar onderzoekend leren’

‘Op de Pabo leer je onderzoek te stimuleren. Laat hen maar onderzoekend leren, wordt vaak gezegd. Ik heb ontdekt dat kinderen veldwerk heel leuk vinden. Ze leren er veel door, omdat ze er zo enthousiast van worden. Stiekem veel leuker dan elke dag boeken voor je neus en deze instelling van leerlingen inspireert me om straks met hen te gaan werken!’

Lees het hele verhaal van Kelly Bakkenes