Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Gemeente Zwolle treedt toe als partner van het lectoraat Sportpedagogiek

  • 25 oktober 2022
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Gemeente Zwolle treedt toe als partner van het lectoraat Sportpedagogiek

Dit lectoraat van Hogeschool Windesheim zet zich sinds 2014 in voor een veilig jeugdsportklimaat waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen in en door de sport.

Het lectoraat Sportpedagogiek is een bijzonder lectoraat, wat betekent dat ze mogelijk gemaakt wordt door financieel en inhoudelijk draagvlak van partners. Naast NOC*NSF en het Nederlands Jeugdinstituut zijn al zes grote gemeenten partner. Zwolle voegt zich daar nu ook bij.

“Het lectoraat sportpedagogiek is al lange tijd bezig om het thema pedagogisch en veilig sportklimaat hoog op de agenda van de (georganiseerde) sport te krijgen. Daartoe werken wij samen met diverse gemeentelijke partners, MBO en NOC*NSF. Wij vinden het dan ook ontzettend fijn dat voor de 3de termijn van het lectoraat de Gemeente Zwolle zich aansluit bij ons consortium, zodat wij met vereende krachten kunnen inzetten op een waardevolle jeugdsport” aldus lector Nicolette Schipper-van Veldhoven.

Met de samenwerking richt kennisontwikkeling en vooral ook de toepassing van nieuwe kennis zich nu ook specifiek op de gemeente Zwolle, dat via Sport Service Zwolle als partner in onderzoek participeert, op de eerste rij zit bij nieuwe kennis en ondersteunt wordt om in de pedagogische professionalisering van haar eigen personeel en de Zwolse jeugdsport te investeren.

Voor meer informatie: www.pedagogischsportklimaat.nl(opent in nieuw tabblad) en www.pedagogischsportkompas.nl(opent in nieuw tabblad).

 

 

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024